1/10

Pentney Road

 

Client: Private

Location: Balham, SW12

Local Authority: Lambeth Council

Project Completion: 2014

Our idea for this transformation included a 'floating corner', maximising the view to the garden. By working closely with the engineers, it allowed us to come up with a solution which enabled the bi-fold doors to fold away from the corner, omitting the requirement for a structural post/pier to support the steel beam over the doors. The proposal included a cantilevered beam, transferring the loads to the existing/proposed walls and foundations.

Lambeth Council are renowned for challenging planning applications that infill the dogtooth pattern housing and they generally do not permit full 'wrap-around' extensions. We therefore came up with a solution which maximised the footprint achievable through extending to the side and rear.

  • Grey Houzz Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Twitter Icon

© Design Squared Ltd 2019. Registered in England: 7343612 | 02077397287

International House, 6 Canterbury Crescent, London SW9 7QE | info@design-2.co.uk